Úvod byl zcela vyrovnaný, čekalo se na chybu. Mistoler ve 25. minutě napřáhl ke střele z dobrých 25 metrů a míč z jeho kopačky zamířil k levé tyči; nijak prudká střela propadla mezi rukavicemi Kovačky do sítě – 1:0.

Ve 28. minutě se před brankou snažil překonat nejistého Kovačku Matyáš, ale ani jeden ze dvou pokusů mu nevyšel. K odraženému balónu se ale dostal důrazný Pergl, který jej poslal do sítě – 2:0. Hosté zahrozili poprvé až po půlhodině hry, ale vysunutí Iljaziho jim nevyšlo. Pechar byl u míče dřív než útočník Bíliny. Další šanci pak měli Bílinští pár vteřin před přestávkou. Tirb však střelou z těžkého úhlu netrefil prázdnou bránu.

První poločas patřil jasně domácím. Díky své převaze dostali soupeře pod tlak, donutili ho dělat chyby. Ty největší udělal brankář Bíliny, díky čemuž svěřenci kouče Davida Holečka vedli.

Druhý poločas přinesl úplně jiný obraz hry. Hosté se tlačili před branku, kterou hájil Pechar, a jejich snaha přinášela ovoce. Již po pěti minutách druhé půle se hodně zlobili na sudího Šefčíka. Ve vápně šel k zemi Zavadil, ale arbitr jen rozpažil - pokračovalo se ve hře. Dvě šance přinesla 62. minuta. Bílinský Tirb lehce přestřelil a stejně dopadla na druhé straně hlavička Valty. Za další tři minuty zahrávali hosté Ilajzim standardku. Centr usměrnil za Pecharova záda Zavadil - 2:1. Pak musel ze hry odstoupit domácí Valta, který byl otřesen při hlavičkovém souboji. Přišla další komplikace, to když zcela zbytečně u postranní čáry fauloval Mistoler; po strčení do protihráče inkasoval okamžitě dvě žluté a také červenou kartu.

 

Oslabené Dobroměřice nechtěly jen bránit, ale právě na otevřenou obranu doplatily. U postranní čáry přišel v 79. o míč Maliňák, míč se dostal ke zcela volnému Kozlerovi a Pechar byl bez šance – 2:2. Obrovskou šanci měl na kopačce Bránický, který se krátce poté, co vystřídal Myšáka, ocitl sám proti Kovačkovi, ale trefil jen gólmana Bíliny. Tři minuty před koncem řádné hrací doby udeřili opět hosté. Centr z levé strany poslal Kozler do sítě – 2:3. Otřesení domácí se již k ničemu nedostali, Bílinští si vedení pohlídali.

„Nevím, co se stalo. Už před utkáním jsem měl zlé tušení. Během tréninků bylo vidět, že něco není v pořádku. Ztratili jsme prakticky vyhrané utkání. Vyloučení bylo zcela zbytečné. Tři inkasované branky během půle je moc. Upozorňoval jsem na nebezpečné centry Bíliny, nepohlídali jsme je. Naše opory nedokázaly strhnou spoluhráče. Červenou mohl klidně dostat i Hanzlíček za zbytečné kopnutí po odpískání. Je to velké zklamání, ale ne tragédie. Fotbalem se bavíme. Čeká nás další těžké utkání ve Spořicích, musíme se na něj dobře připravit,“ hodnotil střetnutí trenér Dobroměřic David Holeček. Jeho mužstvo ale i přes porážku zůstává první.

FK Dobroměřice – FK Bílina 2:3 (2:0). Branky: 13. Mistoler, 28. Pergl – 79. a 87. Kozler, 65. Zavadil. Rozhodčí: Šefčík – Baum, Sabo. ŽK: 4:3. ČK: 74. Mistoler (Dobroměřice). Diváci: 45. FK Dobroměřice: Pechar – Plachý, Vild, Reh, Mistoler – Myšák /86. Bránický), Hanzlíček, Maliňák, Pergl (70. Kõchrt)– Matyáš, Valta (64. Votruba). FK Bílina: Kovačka – Baran, Šoufek, Zavadil, Bečvařík (59. Kozler) – Koubek (46. Bureš), Bánom (89. Tůma), Pavlíček, Schüssmann (71. Paller), Tirb – Iljazi.

Jaroslav Tošner