Dobroměřičtí byli zklamáni z boje o pouhé třetí místo, věřili si na prvenství. V duelu s Blažimí se dlouho nedokázali dostat do brankové příležitosti. Ta přišla až ve 38, minutě a hned jim přinesla gólovou radost. Matýáš se dostal po dlouhém pasu do sólového úniku. Jeho střelu gólman Náujemník neudržel a z dorážky se střelec Dobroměřic již prosadil. Hned v následující minutě se dostal do šance Maliňák, ale ze střelecké pozice jej vytlačil brankař Nájemník. Pak se z gólu po centru Myšáka radoval opět Matyáš, ale byl mu odmáván ofsajd.. Branky se domácí přeci jen dočkali. Zpoza vápna skóroval krásnou střelou Maliňák.

Po přestávce už se utkání doslova jen dohrávalo. Hosté se již nezmohli na odpor a do jejich sítě padala jedna branka za druhou, až se jejich počet zastavil na devíti, přičemž hned tři střelci zkompletovali hattrick.

V turnaji tak jsou Dobroměřice třetí a Blažim na 4. místě.

„Takto jsme měli střílet před týdnem. Chtěli jsme turnaj vyhrát, ale bohužel jsme proti Lenešicím nedokázali proměňovat šance. Dnes jsme si vše vynahradili. Teď budeme mít volno a k přípravě na novou sezónu se sejdeme 18. července. Naplánováno je 7 přípravných zápasů s kvalitními soupeři,“ uvedl po zápase vedoucí mužstva Pavel Verner.

„Bohužel máme už několik hráčů na dovolené, ale chtěli jsme si zahrát. Výsledek není podstatný, hlavně, že hrajeme s sbíráme zkušenosti,“ doplnil vedoucí Blažimi Pavel Bartko

FK Dobroměřice – FK Blažim 9:0 (2:0)
Branky: 37. 47., 85. O. Matyáš, 42., 54., 88. Maliňák, 49., 77., 84. Valta
Rozhodčí: Novotný – Starčík, Maleček
ŽK: 0:0
Diváci: 150
FK Dobromeřice: Bouček – Mistoler, Reh, Vild, Pergl – Kõchrt, Kočka, Maliňák, Myšák – Bránický, O. Matyáš. Střídali: Valta, Lazarik, Veselák, L. Matyáš, Rus.
FK Blažim: Nájemník – Hosnedl, Čábelka, Hegenbart, Majerčin – Zámek, P. Loukota st., Pučok, Schuchardt, P. Loukota ml. – Onuščák. Střídali: Honauer, Milo, Navrátil.

Jaroslav Tošner